Lagrein Vin

Om Lagrein Vin

Bag Lagrein Vin er Jakob & Dorrit Bjerg Larsen, der begge har en stor passion for italiensk kultur, mad og ikke mindst vin.

Lagrein Vin har base i Virum, hvor vi tilbyder unikke vinoplevelser fra det nordøstlige Italien nærmere bestemt Alto Adige/Sydtyrol. Her skabes der store vine ud af lokale druesorter dyrket i sol og varme. Den særlige natur for foden af Alperne giver vine med stor friskhed, elegance og kompleksitet.

Vi importerer vine fra små vingårde, hvor kvalitet og traditioner er i højsædet. 

 

Vi hedder Lagrein Vin, da vi ønsker at sætte fokus på den fantastiske, men også lidt oversete Lagrein-drue, som har sin oprindelse i Bolzano, hovedbyen i Alto Adige. Det er den primære lokale rødvinsdrue i området – det er den, der dyrkes på de bedste marker, og den der skaber de største rødvine. 

Alto Adige landkort

Lagrein vine er kendetegnet ved en mørk farve, stor aromarigdom og smag (mørke bær, lakrids og lidt mørk chokolade). Samtidig byder vinene på en friskhed og en moderat tanninstruktur, der gør vinene let drikkelige. 

 

Topvinene er desuden ofte lagret i små egefade (barriques), der tilføjer yderligere kompleksitet og kraft, men også blødhed på grund af afrunding af tanninerne. 

 

De fadlagrede vine kan udvikle sig i op til 10 år.

druer1

Vinene i vores sortiment kommer fra to små vingårde i Alto Adige.

Den ene er vingården Schmid Oberrautner, som ligger i byen Bolzano. Vingården er en af de ældste i området, den blev etableret i 1363 og har således en historie på mere end 600 år. 

I dag er det Florian Schmid – den 21. generation i familien – der sammen med hustruen, Judith står for vinmarker og vinproduktion. Fra vingårdens 9 hektar vinmarker (samt opkøbte druer) fremstilles der i alt ca. 95.000 flasker vin. 

Lagrein Vin importerer og sælger et bredt udvalg af rødvine, hvidvine og mousserende vin fra Schmid Oberrautner.

Vores anden leverandør er Pitzner Winery and Suites, som ligger lige uden for Bolzano og drives af de unge brødre Markus og Thomas Puff, som overtog gården og begyndte at producere vin i 2014.

Der produceres årligt op til 40.000 flasker vin af druer, som dyrkes på veletablerede vinstokke fordelt på 6 hektar vinmarker. Brødreme kombinerer traditionel og moderne vinproduktion og står ikke tilbage for at afprøve nye teknikker og ideer.

Lagrein vin importerer pt. to rødvine fra Pitzner.