Lagrein Vin

Rødvine

Her kan du læse om vores rødvine og se de gældende priser per flaske.

 

Vi kører med mængderabat, så du får 10% rabat ved køb af 3 til 5 flasker og 15% rabat ved køb af mindst 6 flasker (du kan vælge og sammensætte vine fra hele sortimentet). 

Hvis du ønsker det, giver vi gerne gode tips til sammensætning af en smagekasse baseret på præcis dine præferencer.

Ved køb af mindst 6 flasker, er der desuden gratis levering i Storkøbenhavn

 

I vores kælder i Virum har du mulighed for at smage de fleste af vores vine før du køber

Lagrein Villa Schmid 2021

Lagrein Villa Schmid er fremstillet af håndplukkede druer. Druemosten er gæret på ståltank og efterfølgende er 75% af vinen lagret på store træfade og 25% af vinen på små amerikanske egetræsfade (barriques), hvilket gør vinen fyldig og karakterfuld.

 

I duften kan man finde noter af blandt andet violer, kanel og vanilje. Smagen er både fyldig og frugtig og domineret af mørke bær – blåbær og kirsebær. Man kan også fornemme fadlagringen i smagen og et moderat niveau af garvesyre. 

Vinen serveres ideelt ved ca. 18 grader. 

Pris: 155 kr

Lagrein Gries Riserva Anton 2020

Lagrein Gries Riserva Anton er nu kommet i årgang 2020,

Mosten fra de håndplukkede druer er gæret på ståltanke og derefter lagret på store træfade. Lagrein Riserva modnes herudover på små amerikanske egetræsfade (barriques) i yderligere 11 måneder.

 

Duften er frugtig og meget kompleks og med krydrede noter af chokolade og læder. I munden er vinen meget fyldig, og smagen har mange lag og stor struktur. Vinen er meget velegnet til kraftige retter og rødt kød. 

Vinen serveres ideelt ved 20 grader og har godt af at blive iltet inden servering. 

Priser: 245 kr (0,75 liter), 450 kr (magnum 1,5 liter)

Lagrein Andrä 2020 - midlertidigt udsolgt

Lagrein Andrä er gæret og lagret på ståltank. Vinens duft er præget af både frugt og blomster, man kan særligt fornemme duften af kirsebær og også finde noter af kakao og læder. Vinen er frisk og med et lavt indhold af garvesyre. Server den ikke for varmt, så den bevarer den friske og frugtagtige stil.

 

Vinen er meget velegnet til lette tapasretter, ost og charcuteri, men kan også fint drikkes uden ledsagelse af mad.

Serveres ideelt ved 16-18 grader.

Pris: 130 kr

Blauburgunder Villa Schmid 2020 og 2022

Blauburgunder er også kendt som Pinot Noir eller Pinot Nero på italiensk.

Efter en nænsom plukning af druerne gæres druemosten på ståltank. Herefter lagres 75% af vinen på store egetræsfade og 25% af vinen på små fade (barriques) 

 

Vinen er kraftig, men samtidig også meget elegant. Vinen har en flot rubinrød farve. I duften er der masser af aromaer af kirsebær, røde bær og krydderier – disse afspejles også i smagen.

Serveres ideelt ved ca. 18 grader.

Pris: 180 kr

Lagrein "Sharfegg" 2020, 2021 og 2022

Lagrein “Sharfegg” er gæret på ståltank i 10-12 dage. Herefter lagret på franske bariques (20% nye) i ca. 6 måneder.

 

Farven er granatrød med violette nuancer. Duften har nuancer af mørke bær og violer samt en fin buquet af lædernoter. Smagen er blød, frugtig og let garvet med en mild aroma med et hint af peber.

Særdeles velegnet til rødt kød, vildt og modne oste.

Serveres ideelt ved 14-16 grader. 

Pris: 180 kr

Pinot Noir Riserva "PN19" og "PN20"

PN19 er tildelt 95 point af Doctor Wine i “The Essential Guide to Italian Wine 2023”.

Tildelt 93 point på Houlbergs Vinblog, læs anmeldelsen her:

PN19, Houlbergs Vinblog

Efter høst macereres druerne i fem dage ved lav temperatur. Herefter naturlig igangsætning af gæringen i åbne kar. Malolaktisk gæring og klaring af vinen foregår i ståltank. Herefter lagrer vinen i 14 måneder på store egetræsfade (500 liter, 30% nye).

 

Vinen har en flot rubinrød farve med granatrøde reflektioner. Duften er fin, krydret og frugtagtig med noter af vilde bær. Smagen er elegant og delikat med balanceret sødme og syre og et mineralsk udtryk. Lang eftersmag.

Serveres ideelt ved 12-14 grader.

Pris: 240 kr

Merlot Riserva "MR20"

Druerne er macereret i 12 timer efterfulgt af 20 dages gæring med skallerne i ståltank. Efter naturlig malolaktisk gæring er vinen lagret på franske Barriques i 12 måneder.

 

Duften har nuancer af mørke bær kombineret med delikate krydrede aromaer og behagelig vanille. Smag med noter af tobak og læder og et mildt hint af kaffe. Elegant frisk og blød smag med lang eftersmag.

Vinen er rigtig god til rødt kød, råvildt og modne oste. 

Serveres ved 14-16 grader. 

Pris: 280 kr.